Издателство "Фльорир"

Излезе от печат „Лабиринтът” – том първи


ЛАБИРИНТЪТ, ТОМ ПЪРВИИзлезе от печат „Лабиринтът” – том първи от събраните съчинения на Георги Спасов. Издадена със съдействието на Национален дарителски фонд „13 века България”, КТ „Подкрепа” и широк кръг приятели на покойния писател, книгата „Лабиринтът” – том първи, включваща непубликувани романи, повести, новели и разкази на Георги Спасов, е важно събитие на българския книжен пазар, затова горещо я препоръчваме на ценителите на художественото слово.

Георги Спасов, „Лабиринтът” – том първи, проза, редактори: Красимир Георгиев, Чайка Христова, 608 стр., твърда корица, цена: 15,00 лв., издателство „Фльорир”, София, 2007 г.

Krasimir Georgiev | вторник, декември 26, 2006 | 4:04 пр.об.

_____________________________________________________________________

Коментари: 1

Anonymous Анонимен написа ...

Не обичам суперлативите, но тази книга ги заслужава. Редакторите казват, че е „трудна проза”, но тя всъщност се чете на един дъх, въпреки 608-те си страници. Защото всички ние – не само българите, но човеците въобще - сме описани на тези страници. Със стремежите и компромисите, които правим с тях. С любовта и чувството си за достойнство. С мечтите си. Включително и с това, което се опитваме да скрием дори от себе си… С това, което се опитваме да забравим, да изтикаме от днешното си време.
Мнозина все още помнят Георги Спасов от времето му в политиката. Преди промените в обществото ни той бе познат като журналист и поет. Стотици, хиляди са приятелите, познатите му – за повечето от тях тази дълбока и стойностна проза, която съдържа том първи на „Лабиринтът”, е изненада. Защото очевидно малко от тях са се докоснали до кухнята, в която са врели, кипели, умирали и възкръсвали неговите литературни герои. Светът на тези герои е интересен и дълбок, дори когато накрая някои от тях оскотяват.
С нетърпение чакам втория том.

5:04 пр.об.  

Публикуване на коментар

<< Обратно

© Copyright Fliorir 2006. All rights reserved.